Ang TORKADE BALJVÄXTER Baljväxter; ärter, bönor och linser är näringsrik
och proteinrik mat. Dock innehåller de svår-
Gör på följande sätt för att minska risken för gasbildning. Redan på tarmkost 1 finns mixade röda eller gula splittrade
linser med. Det är viktigt ur nä-
Fr o m tarmkost 2 kan man tillsätta algen Kombu vid kokningen.
Då blir baljväxten ännu
1) Grodda baljväxten 2) Koka upp den groddade baljväxten och häll bort uppkokningsvattnet. 3) Tag nytt vatten och tillsätt Kombualgen
+ örtkryddor som är bra mot gaser,
4) Mixa baljväxen och 5) frys in den i lagom portioner Gör en stor sats på en gång. Det är alltid praktiskt
att ha mat i frysen.
Fr o m tarmkost 3 kommer små kokta, groddade och mixade baljväxter
med.
Fr o m tarmkost 4 kommer de stora baljväxterna in i kosten.
Är det någon baljväxt Du tidigare alltid har reagerat
på så är det bäst att även i fortsättningen
|